Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

”Ειδικοί” οι λαθρομετανάστες στην Σαμοθράκη; …Τυχαίο είναι και αυτό ;

”Ειδικοί” οι λαθρομετανάστες στην Σαμοθράκη; …
Τυχαίο είναι και αυτό ;




Για όσους ”γνωρίζουν” ή έχουν ενημερωθεί κατ’ ελάχιστον σχετικά με τους «δρόμους» που επιλέγουν οι λαθρομετανάστες για εισέλθουν στην Ελλάδα, η περίπτωση της Σαμοθράκης ως επιλογής εισόδου στην Ελλάδα (ή και στην Ευρώπη) μοιάζει από απίστευτη έως εξωφρενική, εκτός και αν…
Η είδηση που την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε (κυριολεκτικά) στα «ψιλά» των ελληνικών ΜΜΕ και του διαδικτύου, είναι η είσοδος και η σύλληψη μικρών ομάδων λαθρομεταναστών, στο νησί της Σαμοθράκης.

Μάλιστα, το «φαινόμενο» παρουσιάστηκε 2 φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα (που μας πέρασε) και προξένησε εκτός από το έντονο ενδιαφέρον και την αύξηση ετοιμότητας των τοπικών αρχών (αστυνομικών και λιμενικού), αφού η Σαμοθράκη θεωρείται ένας ευαίσθητος στρατηγικά (αλλά και οικονομικά λόγω της νησίδας «Λαδόξερα», όπου αναβλύζει πετρέλαιο) χώρος, η θαλάσσια περιοχή του οποίου έχει κατ’ επανάληψη παραβιασθεί είτε από σκάφη του τουρκικού λιμενικού είτε από τουρκικά σκάφη ερευνών…

Η είδηση των λίγων γραμμών, όπως μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα: 

“Οι λιμενικές αρχές στη Σαμοθράκη, συνέλαβαν ακόμη 28 μη νόμιμους μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην ακτή Άγκιστρο. Πρόκειται για λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος, το οποίο κατασχέθηκε. 
Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, καθώς την προηγούμενη Κυριακή, στην ίδια ακτή είχαν αποβιβασθεί άλλοι 21 λαθρομετανάστες”…
Τα στοιχεία προς ανάλυση που υπάρχουν στα δύο συγκεκριμένα «περιστατικά» είναι τα εξής:

Μικρές ομάδες λαθρομεταναστών: 
Ο αριθμός των μεταφερόμενων καθιστά ασύμφορη την «εργολαβία» από εμπόρους – διακινητές λαθρομεταναστών.
Μικρά σκάφη μεταφοράς
Μεγάλη θαλάσσια απόσταση
Κακή επιλογή χρόνου, λόγω ιδιαίτερων θαλάσσιων καιρικών συνθηκών στο βόρειο Αιγαίο
Γιατί επιλέχθηκε η μεταφορά δύο μικρών ομάδων, γεγονός απολύτως ασύμβατο με την λογική του κέρδους που απαιτεί μεγάλους αριθμούς μετακινούμενων;
Γιατί επιλέχθηκαν μικρά σκάφη, τα οποία δεν εγγυόταν την ασφαλή μετακίνηση των λαθρομεταναστών;

Γιατί, λοιπόν, οι λαθρομετανάστες προτίμησαν την Σαμοθράκη, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο, αντί κάποιου άλλου νησιού του Αιγαίου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές;

Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε μεγάλη «αστάθεια» – επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών;

Γιατί οι λαθρομετανάστες επέλεξαν την Σαμοθράκη, γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν κανέναν τρόπο διαφυγής προς το εσωτερικό της χώρας και στη συνέχεια προς την Ευρώπη; 
Μήπως δε ενδιαφέρονταν καθόλου για ένα ταξίδι προς την Ευρώπη, αλλά επιδίωκαν απλώς την σύλληψή τους και την ασφαλή μεταφορά τους και στην συνέχεια την “εξαφάνισή” τους στην Αθήνα;
Γιατί επιλέχθηκαν μικρά φουσκωτά σκάφη (και όχι μεγαλύτερα και ασφαλέστερα) ως μέσα μεταφοράς; 
Μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια σκάφη, υψηλότερων προδιαγραφών, χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις…;
Γιατί επιλέχθηκε η μεταφορά των λαθρομεταναστών μέσα από μία μεγάλη θαλάσσια απόσταση, αφού η περίπτωση ασφαλούς μεταφοράς τους ήταν σχεδόν αδύνατη; 
Μήπως οι λαθρομετανάστες συνοδεύτηκαν (ή και μεταφέρθηκαν) μέχρις ενός σημείου από τουρκικά πολεμικά πλοία ή σκάφη του τουρκικού λιμενικού;
Μήπως η «είσοδος» των συγκεκριμένων (τονίζουμε μικρών ομάδων) λαθρομεταναστών μπορεί να είναι μία άσκηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να γίνει μέτρηση των μέτρων ασφάλειας, ο χρόνος αντίδρασης των αρμόδιων αρχών ή και να ευρεθούν «τυφλά σημεία» παρακολούθησης – παρατήρησης εκ μέρους των ελληνικών αρχών (στρατού και λιμενικού) ή και αποβίβασης στο ακριτικό Ελληνικό νησί;
Μήπως όλα τα παραπάνω είναι και οι πραγματικοί λόγοι αύξησης των μέτρων ασφάλειας στο νησί της Σαμοθράκης;

Κρατώντας όλες αυτές τις ερωτήσεις και τονίζοντας πως παρατηρούνται διάφορες κινήσεις από την τουρκική πλευρά κυρίως στην τουρκική ενδοχώρα αλλά και στα ελληνοτουρκικά σύνορα (χερσαία και μη), μέσα στις οποίες έχουμε και μία ομολογουμένως παράξενη για την χρονική περίοδο αύξηση της κινητικότητας τούρκων πολιτών στην Ελληνική Θράκη (όπως πάντα με αυτοκίνητα πολυτελείας, αλλά και με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα…), ευελπιστούμε πως οι Ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά και πως βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας… 
Ελπίζουμε να μην υπάρξουν “περιστατικά” (όπως πριν 2 χρόνια που ξεπήδησαν φωτιές στον Έβρο, σε περιοχές μείζονος στρατιωτικής σπουδαιότητας), τα οποία θα λειτουργήσουν εις βάρος της Ελλάδας εξαιτίας της ολιγωρίας συγκεκριμένων διευθυντών, συγκεκριμένων υπηρεσιών…
πηγή: Βετεράνος, 
 pentapostagma.gr







Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ.

Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ. 
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ

η νικη της σαμοθρακης

Το ιστορικό της κλοπής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και η μεταφορά στο μουσείο του Λούβρου.

Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης.Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»!
Είχε βρει τα πόδια και τον κορμό της Νίκης της Σαμοθράκης.

Η Σαμοθράκη βρισκόταν ακόμα υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο Σαμπουαζό χρειαζόταν την άδεια της Υψηλής Πύλης, για να μεταφέρει το γλυπτό στη Γαλλία. Το άγαλμα έφτασε στο Λούβρο στις 11 Μαΐου του 1864, αλλά με σημαντικές ελλείψεις. Είχε βρεθεί σε πολλά κομμάτια, γιατί οι καλλιτέχνες της ελληνιστικής περιόδου συνήθιζαν να φτιάχνουν το γλυπτά σε τμήματα και να τα ενώνουν μετά.

Όταν ο Σαμπουαζό πήρε τη Νίκη απ’ τη Σαμοθράκη, είχε αφήσει πίσω την πλώρη στην οποία πατούσε το άγαλμα, γιατί πίστευε ότι ανήκε σε άλλο γλυπτό. Χωρίς την πλώρη, όμως, το άγαλμα δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο. Ήταν έτσι δημιουργημένο απ’ τον γλύπτη, που χρειαζόταν να στέκεται στην πλώρη, για να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία. Το πρόβλημα έλυσαν Αυστριακοί αρχαιολόγοι το 1875, όταν συνειδητοποίησαν ότι τελικά η πλώρη ήταν μέρος της σύνθεσης της Νίκης. 
Ο Σαμπουαζό κατάφερε να πάρει και αυτό το κομμάτι στη Γαλλία.
Η Νίκη της Σαμοθράκης εκτίθεται στο Λούβρο από το 1884. 
Το όνομα του ιδιοφυή γλύπτη παραμένει άγνωστο, αλλά η φήμη του αγάλματος έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου.

Υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε τον 2ο αιώνα π Χ και κοσμούσε το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη.
Πολλοί λένε ότι ήταν αφιέρωμα του Δημήτριου του Πολιορκητή, που νίκησε τον στόλο του Πτολεμαίου το 290 πΧ.
Μια άλλη εκδοχή λέει ότι το αφιέρωσαν οι Ρόδιοι, όταν νίκησαν τον Αντίοχο Γ’ της Συρίας σε ναυμαχία.
Εκτός από το άγαλμα στο Λούβρο υπάρχει άλλο ένα στο αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης και ένα ακόμη ρωμαϊκό αντίγραφο σε μουσείο της Βιέννης.

Η Νίκη είναι απόδειξη της λεηλασίας των ελληνικών γλυπτών από πολλούς τυχοδιώκτες, οι οποίοι απλά δεν ήταν τόσο ξεδιάντροποι όσο ο Λόρδος του Έλγιν.
Αυτοί έκλεβαν από ανασκαφές σε όλο τον κόσμο και δεν κατέστρεφαν όπως 
ο Βρετανός διπλωμάτης.

Η αποκατάσταση του αγάλματος με προσφορές ιδιωτών
Την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης που σχεδίαζε το μουσείο του Λούβρου, έχει συγκεντρώσει 5.000.000 ευρώ από ιδιωτικές δωρεές, μέσω της καμπάνιας «Όλοι Μαικήνες». Συμμετείχαν περίπου 6.700 ιδιώτες, οι οποίοι προσέφεραν από 1 μέχρι και 8.500 ευρώ.
Οι επισκέπτες του Λούβρου θα μπορούν να αντικρίσουν ξανά το άγαλμα από τις αρχές του καλοκαιριού του 2014, γιατί η κλίμακα Νταρού, στην οποία φιλοξενείται, είναι κλειστή για ανακαίνιση.
Σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας και Αποκατάστασης των Μουσείων της Γαλλίας, το άγαλμα ήταν βαμμένο με χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια για τα εγκλήματα και τα δεινά που υπέστη η χώρα μας στο παρελθόν από τους Ευρωπαίους εταίρους της. 
Δυστυχώς συνεχίζει ακόμη και σήμερα με οικονομικό πόλεμο αυτή τη φορά χωρίς όμως ακόμη να σηκώνει το πραγματικό της ανάστημα.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε
   votegreece.gr







Να γιατί αποκρύπτονται τα στοιχεία των πυρκαγιών από το Π.Σ. [ΑΡΘΡΟ]

Να γιατί αποκρύπτονται τα στοιχεία των πυρκαγιών από το Π.Σ. [ΑΡΘΡΟ]


του Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ,ε.α, Νομικού...

Ως γνωστόν, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές, το γνωστό European Forest Fire Information System (E.F.F.I.S), υποστηρίζει τις Υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές στις χώρες της Ε.Ε. δηλαδή είναι το αρμόδιο όργανο που παρέχει τις υπηρεσίες του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ενημερωμένες και τις πλέον αξιόπιστες πληροφορίες και στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στοιχεία του EFFIS διακρίνονται για την αξιοπιστία και πληρότητά τους, αφού καταγράφονται, αναλύονται και επεξεργάζονται με σύγχρονα μέσα και επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους, διαδικασίες και αρχές και υπόκεινται στις αρχές της διαφάνειας και δημοσιότητας, είναι προσβάσιμα στον κάθε ενδιαφερόμενο ανά πάσα στιγμή και αναρτώνται καθημερινά στο επίσημο site του, που διαθέτει αρκετές χρήσιμες σχετικές εφαρμογές. 
Τι είναι λοιπόν αυτό που η Ηγεσία του Π.Σ φοβάται ή τι θέλει να επιτύχει και αποκρύπτει κατ΄ ανεπίτρεπτο νομικά τρόπο, τα στατιστικά στοιχεία των καμένων εκτάσεων και δεν τα εμφανίζει online σε πραγματικό χρόνο, όπως συνέβαινε μέχρι το 2011; 
Το θεσμικό ως άνω όργανο της Ε.Ε αποτελεί εμπόδιο και προκαλεί άγχος για την εκάστοτε Ηγεσία του Π.Σ., η οποία έχει κατά νου να '''λειάνει'', ''σμιλεύσει'', ''χαλκεύσει'' όσο είναι δυνατόν και εν τέλει να ελαχιστοποιήσει τα στοιχεία των πυρκαγιών και εμφανίσει μια θετική εικόνα για τα καμένα στρέμματα των αγροτοδασικών εκτάσεων στην Επικράτεια. Για αυτό και σχεδόν πάντοτε και ιδιαίτερα στις μεγάλες πυρκαγιές τα στοιχεία που δίδει το EFFIS για τις καμένες εκτάσεις, είναι πολύ διαφορετικά και έχουν μεγάλες αποκλίσεις από αυτά που καταγράφονται από το Π.Σ. 
Ενδεικτικά παραδείγματα, 
η πυρκαγιά της Χίου την 17/8/2012 έκαψε, σύμφωνα με το EFFIS (152.001) στρέμματα, 
ενώ στα στατιστικά του Π.Σ φαίνονται (60.099,3) στρέμματα, 
η πυρκαγιά στον Καρακόλιθο Λειβαδειάς την 28/8/2013 έκαψε, σύμφωνα με το EFFIS, (49.080) στρέμματα, ενώ σύμφωνα με το Π.Σ μόλις (24.489,1) στρέμματα κ.α.

Τούτο συμβαίνει για τους εξής κυρίως λόγους:

α) Η καταγραφή και μέτρηση των στοιχείων από το ΕFFIS γίνεται με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων, και διαδικασιών και με τη χρήση σύγχρονων επιστημονικών μέσων όπως δορυφορικών συστημάτων, ενώ στην Πυροσβεστική οι καμένες εκτάσεις μετρώνται από αξιωματικό με καθαρά εμπειρικό τρόπο, άλλωστε δεν είναι και αρμόδιος δηλαδή μετρώνται επίπεδες επιφάνειες επί χάρτου και όχι όλο το ανάγλυφο της καμένης επιφάνειας. 
Από αυτό και μόνον είναι προφανής η διαφορά των αριθμών των καμένων στρεμμάτων. 
β) Τα στοιχεία του Π.Σ μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες του 2011 αναρτώνταν καθημερινά στο επίσημο site του Σώματος (fireservice.gr) με βάση, έστω τις εμπειρικές μεθόδους, που ακολουθούν οι αρμόδιοι για τη συμπλήρωση των στοιχείων αξιωματικοί. Βέβαια μια σύγκριση των στοιχείων του EFFIS και του Π.Σ, από κάθε ενδιαφερόμενου ερευνητή ή δημοσιογράφο, θα εξέθετε την Ηγεσία του Π.Σ και για τον λόγο αυτό δόθηκε τότε εντολή, κατά τρόπο μη νόμιμο και αυθαίρετο - αφού παραβιάζονται οι αρχές της δημοσιότητας (διαύγειας) - να μην αναρτώνται πλέον. 
Με αυτό τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα στην εκάστοτε Φυσική Ηγεσία να παρουσιάζει, κάθε φορά που η Πολιτική Ηγεσία για επικοινωνιακού λόγους θέλει να πληροφορηθεί και αναδείξει προς τα έξω τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών ή και στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, που γίνεται ο επίσημος απολογισμός, μια θετικότερη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες, βέβαια, αν αυτό δεν είναι αληθινό, πάντοτε με την χάλκευση των πραγματικών αριθμών. 
Έτσι ο κάθε Αρχηγός του Π.Σ που θέλει να φανεί ικανότερος επιχειρησιακά του προκατόχου του και ο εκάστοτε Υπουργός που για τον ίδιο λόγο δηλαδή θέλει να φανεί πιο πετυχημένος στη δασοπροστασία, σε επίπεδο σχεδιασμού, οργάνωσης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, από τον προκάτοχο του είναι ελεύθερος χωρίς καμία δέσμευση να εμφανίσει όσο πιο ''χαλκευμένα'' στοιχεία τον εξυπηρετούν στο επικοινωνιακό παιχνίδι. 
Μάλιστα στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο - σε αντίθεση με προηγούμενα έτη - για πρώτη φορά στο επίσημο twiterr του Π.Σ, (@pyrosvestiki) όπου πρέπει να γίνονται ''Αναφορές σε κρίσιμα περιστατικά πυρόσβεσης και διάσωσης ανά την Ελλάδα..."και συνεπώς να αναρτώνται και όλα τα σοβαρά περιστατικά δασικών πυρκαγιών για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, δυστυχώς, πιστεύω χωρίς να το γνωρίζει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλιας, με ευθύνη των αρμοδίων δεν αναρτώνται όλα τα σοβαρά συμβάντα. 
Και ως τέτοια, αν δεν θεωρούνται αυτά που για την καταστολή των πυρκαγιών μετέχει μεγάλος αριθμός επίγειων μέσων με τη συνδρομή και εναέριων μέσων, ποια θεωρούνται; 
Για παράδειγμα ενδεικτικά δεν αναρτήθηκαν ειδοποιήσεις για περιστατικά άξια ενημέρωσης, όπως
την 9/7/2014 η δασική πυρκαγιά στη Δόμβραινα Βοιωτίας, 
την 9/7/2014 στον Καρέα Ανατολικής Μάνης, 
την 13/7/2014 στο Γιανισκάρι Αχαΐας, 
την 16/7/2014 στο Λουκά Πηνείας, 
την 19/7/2014 στο Τζαμί Πηνείας - Αμαλιάδα κ.α. 
Και εδώ υπάρχει φυσικά υπάρχει σκοπιμότητα εκ μέρους των αρμοδίων και εγείρει πολλά ερωτηματικά, αφού δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση του πολίτη. 
Και δεν υπάρχει γιατί δεν ενημερώνονται οι δημοσιογράφοι, με σκοπό να μην εμφανίζουν στα ΜΜΕ, τα site, και blogs μια αρνητική εικόνα με πολλές πυρκαγιές και καταστροφές σε διάφορες περιοχές 
κι αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Ηγεσία που τα διαχειρίζεται.

Τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών προφανώς δεν είναι απόρρητα στοιχεία και δεν υπόκεινται σε νομικές ή άλλου είδους έστω νομιμοφανείς απαγορεύσεις, και τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία σε κανένα άλλο Σώμα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα) αλλά και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες δεν αποκρύπτονται από το επίσημο site τους, παρά μόνον στο Π.Σ συμβαίνει αυτό. 
Και όπως είναι λογικό κάτι τέτοιο είναι ''ύποπτο'', εγείρει πολλά ερωτηματικά 
και αφήνει πολλές υπόνοιες για τις σκοπιμότητες που επιχειρούνται. 
Άλλωστε παραβιάζεται και ο νόμος για την Διαύγεια, και δυστυχώς κανείς αρμόδιος δεν τους ανακαλεί στη νομιμότητα. 
Να λοιπόν, γιατί αποκρύπτονται τα στοιχεία των πυρκαγιών και όταν δεν αποκρύπτονται, τις περισσότερες φορές είναι αναληθή.

Πιστεύω η νέα πολιτική Ηγεσία θα πράξει το αυτονόητο και κάθε είδους σκοπιμότητες που επιχειρούνται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες θα πάψουν. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ζητούν κάθε έτος τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών από τη Δασική Υπηρεσία και όχι από το Π.Σ, απλά γιατί δεν τα θεωρούν αξιόπιστα. 
Μήπως τελικά δεν πρέπει να μετρούν τις καμένες εκτάσεις οι αρμόδιες Π.Υ, ούτε καν για στατιστικούς λόγους, αφού εν τέλει είναι αναρμόδιες Υπηρεσίες και αυτό θα πρέπει να γίνεται από τις κατά τόπον αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες; 
Δεν είναι σωστό - αντίθετα είναι προσβλητικό για το κύρος του Σώματος - να μην θεωρούνται και λαμβάνονται, ως αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία που εκδίδει το Π.Σ. 
Είναι καιρός και το χει ανάγκη το Σώμα, μάλιστα αυτήν την περίοδο που υπάρχει, πέραν της οικονομικής και κρίση θεσμών, να επανέλθει και εγκαθιδρυθεί η αξιοπιστία σε πολλά επίπεδα, κάτι που κάποιοι φρόντισαν στο βωμό σκοπιμοτήτων να εξαλείψουν.


*διαβάστε περισσότερα άρθρα του κ. Γκουρμπάτση στο
andrianos-firedepartment.blogspot.com


Παράπονα Ρόδου









Θέλεις να νοικιάσεις ενα σεμνό εξοχικό με μόλις 16 δωμάτια; Η Αλεξία Μπακογιάννη, εχει την λύση.

Θέλεις να νοικιάσεις ενα σεμνό εξοχικό με μόλις 16 δωμάτια; 
Η Αλεξία Μπακογιάννη, εχει την λύση.


Μόνον δεκαέξι δωμάτια διαθέτει η συγκεκριμένη έπαυλις.
Οτι πρεπει για πολύτεκνους.
Τουιρσμ μπιζνες.
Και το εχτισε, και το νοικιαζει….
Ποθεν εσχες τα λεφτα να το χτισεις Αλεξια ;

Ουτε ο Μπιλ Γκειτς με 16 δωματια εξοχικο(!!!) σπιτι….

Follow the money

Παράπονα Ρόδου









Νορβηγία: Αξιόπιστες πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα

Νορβηγία: Αξιόπιστες πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα
από άτομα που συνδέονται με τους εξτρεμιστές στη Συρία


Πληροφορίες για σοβαρό κίνδυνο από άτομα που συνδέονται με τους εξτρεμιστές μαχητές στην Συρία, υποστηρίζουν ότι έχουν στην διάθεση τους οι μυστικές υπηρεσίες της Νορβηγίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο  επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νορβηγίας Benedict Bjoernland δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει στην διάθεση της έγκυρες πληροφορίες, από ξένο συνεργάτη, για επίθεση εντός ημερών. Ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις για ακριβή στόχο.

Σύμφωνα με τον Bjoernland η υπηρεσία ευελπιστεί ότι η  δημοσιοποίηση των πληροφοριών θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στους τρομοκράτες.

Οι πληροφορίες αφορούν άτομα που έχουν υπάρξει μαχητές στην Συρία. Σύμφωνα με την Υπηρεσία τον περασμένο μήνα 50 άτομα ταξίδεψαν από την Νορβηγία στην Συρία για να συμμετάσχουν στον εμφύλιο πόλεμο εκεί. Οι μισοί από τους μαχητές αυτούς έχουν από τότε επιστρέψει στην Νορβηγία.
 VOA News