Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Νέα είδη της ανθρώπινης μπορεί να έχουν ανακαλυφθεί στην Κίνα


Νέα είδη της ανθρώπινης μπορεί να έχουν ανακαλυφθεί στην Κίνα
Drawing of what the human may have looked like

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα απολιθώματα που βρέθηκαν στην Κίνα μπορεί να είναι από ένα διαφορετικό είδος του ανθρώπου.

Τα υπολείμματα, συμπεριλαμβανομένων των κρανίων και των δοντιών, είναι περίπου 11.500 έως 14.500 ετών.
 Δείχνουν χαρακτηριστικά από τη σύγχρονη και την αρχαία τους ανθρώπους, καθώς και ορισμένα νέα χαρακτηριστικά. 
Είναι που να ονομάζεται «κόκκινο ελάφι άνθρωποι» -. μερικά από τα απολιθώματα βρέθηκαν σε μια περιοχή που ονομάζεται Red Deer Σπήλαιο 
Τα απολιθώματα ανακαλύφθηκαν ήταν στην πραγματικότητα περισσότερα από 20 χρόνια πριν, αλλά είναι μόνο τώρα που οι επιστήμονες τα έχουν μελετηθεί λεπτομερώς.
 Οι περισσότεροι ερείπια των αρχαίων ανθρώπων - όπως οι Νεάντερταλ οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από περίπου 30.000 χρόνια πριν - έχουν βρεθεί στην Ευρώπη και την Αφρική.
 ορυκτά βρίσκει στην Ασία είναι πιο σπάνιες και αυτό είναι ένας άλλος λόγος επιστήμονες παίρνουν ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη αυτή.  

Τα απολιθωμένα οστά τουλάχιστον τριών ατόμων που ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο της Κίνας και χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος, αποκαλύπτει η μελέτη μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Η ανάλυση των οστών έδειξε ότι τα άτομα αυτά είχαν ανθρώπινα ανατομικά χαρακτηριστικά, αρχαϊκά και σύγχρονα ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν οι παλαιοανθρωπολόγοι, η έκθεση των οποίων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PloS One.
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην Ανατολική Ασία ένα νέο είδος το οποίο να έχει ζήσει σε μια τόσο κοντινή με τη δική μας περίοδο.
 Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα άτομα αυτά έζησαν περίπου 14.500-11.500 χρόνια πριν από την εποχή μας.
Η ανακάλυψη των απολιθωμάτων φωτίζει ένα στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης αλλά και την έναρξη του εποικισμού της Ασίας. 
Το νέο είδος θεωρείται ότι χρονικά συνέπεσε με τους σύγχρονους ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν όταν ξεκίνησε στην Κίνα η καλλιέργεια της γης.
Οι παλαιοανθρωπολόγοι, επικεφαλής των οποίων ήταν οι καθηγητές Ντάρεν Κάρνο του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο Τζι Σουεπίνγκ του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Γιουνάν, εμφανίζονται πολύ συγκρατημένοι όσον αφορά την ταξινόμηση των οστών, ακριβώς επειδή παρουσιάζουν μια σπάνια σύνθεση ανατομικών χαρακτηριστικών. 
«Θα μπορούσαν να ανήκουν σε είδη άγνωστα μέχρι σήμερα που έζησαν μέχρι το τέλος της εποχής των παγετώνων, πριν από 11.000 χρόνια», είπε ο Κάρνο. 
«Θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από σύγχρονες ανθρώπινες φυλές, άγνωστες μέχρι πρότινος, που μετακινήθηκαν από την Αφρική στην Ασία νωρίτερα και δεν συνεισέφεραν γενετικά στους σημερινούς πληθυσμούς», πρόσθεσε.
Τα απολιθωμένα λείψανα εντοπίστηκαν το 1989 από αρχαιολόγους στο σπήλαιο του Μαλουντόνγκ που βρίσκεται κοντά στο Μενγκζί, στην επαρχία Γιουνάν.
 Μια ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από πέντε Κινέζους και πέντε Αυστραλούς ερευνητές άρχισε να τα μελετά το 2008.                            


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου