Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

PRAVDA: Ουσιαστικά βρισκόμαστε στο 1939, λίγο πριν από το Πόλεμο – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας.


PRAVDA: Ουσιαστικά βρισκόμαστε στο 1939, λίγο πριν από το Πόλεμο – ΗΠΑ

και ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας.





Τη 1η Απριλίου 2011 στη Ρωσική εφημερίδα PRAVDA (ΕΔΩ) δημοσιεύτηκε μια ανάλυση του Sergey Balmasov πραγματικά ενδιαφέρουσα.
Ακολουθεί πιο κάτω:

Το ΝΑΤΟ αυξάνει σταδιακά και σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Δίοικησης Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Ναύαρχο James Stavridis, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επεκτείνουν και άλλο τις δραστηριότητές τους στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει (ο James Stavridis) μέσα στο 2011 οι ΗΠΑ συζητούν παράλληλα με 14 χώρες του Εύξεινου Πόντου όσον αφορά τη προετοιμασία και ανάπτυξη στρατευμάτων τους στο πόλεμο του Αφγανιστάν.
Ο ίδιος ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει ποιες είναι αυτές οι 14 χώρες.
Αν υποθέσουμε πως έχει συμπεριλάβει μέσα στις 14 χώρες μέχρι και τη Μολδαβία, σε κάθε περίπτωση πάλι δεν βγαίνουν οι χώρες 14.

Οι χώρες που αυτή τη στιγμή έχουν πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα είναι οι: Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Γεωργία.
Είναι προφανές πως το ΝΑΤΟ δεν περιλαμβάνει στα σχέδιά του τη Ρωσία. Ίσως ο James Stavridis να υπολογίζει σε μια οικονομικής φύσεως συνεργασία που να περιλαμβάνει την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Σερβία και την Αλβανία.
 Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε συνολικά μόνο 11 συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ στη περιοχή. Πέρα αυτού, η Αρμενία και η Σερβία έχουν αρνηθεί να στείλουν στρατεύματα στο Αφγανιστάν.
Ίσως ο James Stavridis να υπολογίζει και τη Πολωνία ανάμεσα στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.
Κάτι τέτοιο δεν θα ενοχλούσε τη Πολωνική ελίτ που ανέκαθεν οραματιζόταν τέτοιου είδους προοπτικές
 (να βγει στη Μαύρη Θάλασσα).
Γενικά η στάση των ΗΠΑ δεν είναι ξεκάθαρη.
 Όπως δεν είναι ξεκάθαρος και ο ρόλος της Γεωργίας στο Αφγανιστάν.
Την ίδια ώρα το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει από κοινού με την Ουκρανία ναυτικές ασκήσεις κοντά στη κεντρική βάση του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.
Ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη περιοχή;
Τι επιδιώκει; Μήπως βαφτίζει εσκεμμένα την όλη επιχείρηση σαν προετοιμασία πολέμου στο Αφγανιστάν αντί πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα;


Την επόμενη φορά που θα υπάρξει σύγκρουση, ίδια με αυτή του 2008 (που έγινε με τη Γεωργία), το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι όπως τότε αλλά πολύ μεγαλύτερης κλίμακας. Την επίσημανση αυτή εξάλλου έκανε και ο επικεφαλής της Ρωσικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, Gareev, στις 26 Μαρτίου όταν αναφέρθηκε σχετικά στο όλο ζήτημα.

Σε αυτό παραπέμπει, πόσο μάλλον επιβεβαιώνει και το γεγονός πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν και αναπτύσσουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Πολωνία με τον αριθμό των βάσεων τους εκεί να αυξάνεται συνεχώς.
 Οι στρατιωτικές μετακινήσεις που οργανώνει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ σε όλα τα σύνορα με τη Ρωσία ξεκάθαρα αποδεικνύει πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια καλοστημένη πολεμική προετοιμασία ενάντια στη Ρωσία.

Αν κάποιος αντιπαραθέσει ιστορικά τις στιγμές που ζούμε, βρισκόμαστε στο 1939, ένα μόλις χρόνο πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το μόνο που απομένει είναι να δούμε πότε η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε Λιβύη!
Το πρόβλημα δεν είναι οι Αμερικανικοί ή οι Ευρωπαϊκοί “δορυφόροι” αλλά το ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση φέρνει τα πράγματα σε ένα μονόδρομο διαχείρησης των ελαχίστων πηγών ενέργειας που έχουν απομείνει.
 Πέρα αυτού, υπάρχουν και άλλες αιτίες που συγκλίνουν σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ρωσίας. Για παράδειγμα το σενάριο της Λιβύης μοιάζει πολύ με αυτό της Γεωργίας.
 Η Δύση δείχνει μεγάλη ευαισθησία όσον αφορά το Βόρειο Καύκασο και δεν αποκλείεται το ΝΑΤΟ να οργανώσει σύντομα κάποια σχετική με τη Λιβύη σχεδιαζόμενη επιχείρηση ώστε να προστατεύσει τίποτα “επαναστάτες” που θα ανακαλύψει εκεί.
Geopolitics & Daily News




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου