Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι κινέζοι παίρνουν το 25% του χρέους της Ελλάδας.


 
Οι κινέζοι παίρνουν το 25% του χρέους της Ελλάδας.

<>
<>

Από τα ξένα μέσα ενημέρωσης έρχεται η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της "Αξίας" του περασμένου Σαββατοκύριακου, για επαφές Ελλάδας-Κίνας προκειμένου η δεύτερη να αγοράσει μέρος του χρέους.
Ειδικότερα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones επικαλούμενο ασφαλείς πηγές υπάρχουν σε εξέλιξη επαφές προκειμένου οι δυο χώρες να συμφωνούν προκειμένου η Κίνα να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα των οποίων η αξία ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 25 δισ. ευρώ.

Το ρεπορτάζ της "Αξίας" της προηγούμενης εβδομάδας

Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν επιτευχθεί το σημαντικό αυτό deal, θα αποτελέσει μία μείζονος σημασίας ανάσα για την ελληνική οικονομία, θα απομακρύνει το φάσμα της χρεοκοπίας της χώρας και θα λύσει το άμεσο και τεράστιο ταμειακό πρόβλημα του ελληνικού Δημοσίου αλλά και των ελληνικών τραπεζών, σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό κράτος δυσκολεύεται να βρει δανειστές.

Το κυριότερο είναι ότι θα υπάρξει πλέον ο χρόνος προκειμένου να ωριμάσουν τα νέα μέτρα και να μπορέσει να συμμαζευτεί το έλλειμμα, να βγει η χώρα από τη "μαύρη λίστα" των διεθνών οίκων αξιολόγησης που "απειλούν" με νέες υποβαθμίσεις που θα φέρουν τους ελληνικούς τίτλους στα πρόθυρα του να χαρακτηρισθούν "junk bonds" και να γίνει δυνατή η άσκηση και ο επανασχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής με μεγαλύτερη ψυχραιμία πλέον.

Οι διαπραγματεύσεις

Στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων έχουν εμπλακεί και κορυφαία επιτελικά στελέχη αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, οι οποίοι ούτως ή άλλως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με κινεζικούς τραπεζίτες και αξιωματούχους, στο πλαίσιο της αυξημένης κινητικότητας που παρατηρείται στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι η Κίνα αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο δανειστή του αμερικανικού Δημοσίου με ομόλογα που ξεπερνούν τα 800 δισ. δολάρια και εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη από την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.
 Πέραν των εμπορικών θεμάτων, η διατήρηση της σχέσης αυτή, άλλωστε, ήταν και ένα από τα κυριότερα ζητήματα της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα στην Κίνα. 
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009
http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&contentid=10193































<>
TΡOΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ...























 
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.....
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.....

ΕΡΧΟΝΤΑΙ - TΡOΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ
ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ...
stavretta


http://stavretta.blogspot.com/2011/03/blog-post_09.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/03/blog-post_271.html
http://stavretta.blogspot.com/2011/11/blog-post_20.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/10/blog-post_31.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/11/blog-post_3173.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/11/ancient-chinese-secrettruth-about.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/10/cnn.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/06/blog-post_693.html

http://stavretta.blogspot.com/2011/05/h.htm

http://stavretta.blogspot.com/2011/12/blog-post_07.html

ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Ε;;;
stavretta




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου