Ο ελληνικός σπόρος σιτηρών Ζέα - Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος,.. εναντίων των Ελλήνων!!
Ο ελληνικός σπόρος σιτηρών Ζέα.
Οι πολυεθνικές, Monsantο, Gargill και άλλες, ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και προωθούν τους μεταλλαγμένους σπόρους τους, που δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτη την διατροφική αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.
Το Πατριωτικό Μέτωπο κάνει μια προσπάθεια να επαναφέρει την Ζέα.
Ο σπόρος Ζέα
Κίνδυνος στη διατροφική αυτάρκεια της χώρας.
Υλοποιούμε σήμερα λύσεις, για την μελλοντική σίτιση της χώρας.
Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα.
Έναν σπόρο, που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας τρόφιμο.
Η σπορά του οποίου, αυτή τη στιγμή, μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.
Με την κίνηση αυτή, στέλνουμε ένα σαφές και καθοριστικό μήνυμα, σε πολλαπλούς αποδέκτες:
Στις πολυεθνικές όπως η Monsantο, Gargill και στους ομοίους τους, οι οποίοι, δυστυχώς ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτών και προωθούν τα μεταλλαγμένα.
Σπόροι, οι οποίοι δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτους τους αγρότες μας αλλά και τη διατροφική αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.
Το παράδειγμα του Κινήματός μας, αποτελεί μονόδρομο σε μια χώρα η οποία επιθυμεί τη διατροφική της αυτάρκεια, στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, από την επερχόμενη λαίλαπα, της νέας τάξης πραγμάτων.
Σημειώνουμε εδώ, πως χιλιάδες επίσης στρέμματα, προετοιμάζονται αυτήν την στιγμή να φιλοξενήσουν τον σπόρο της ελπίδας και στη Θεσσαλία.
Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά που μας κρατούν αιχμάλωτους.
Για το θέμα δείτε και τo βραβευμένo Dokumentarfilm "The Weight of Chains" ("Το βάρος των αλυσίδων")
του καναδο-σέρβου κινηματογραφιστή Boris Malagurski
που ερευνά τις αιτίες που οδήγησαν στη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την πολυπλοκότητα του ρόλου των δυτικών δυνάμεωνστο www.weightofchains.com
Το βίντεο και στο τέλος
Δείτε όμως και αυτό, που έχει κοπεί
http://www.youtube.com/watch?v=DT-evSSgFjE&feature=related
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων "Αλληλέγγυον"
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443
www.pamet.gr
********************
Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος,.. εναντίων των Ελλήνων!
Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος,.. εναντίων των Ελλήνων!!
Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος,.. εναντίων των Ελλήνων!!!
Τό έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα.
Ακολούθησε η καλλιέργεια τού μεταλλαγμένου σίτου.
Σκοπός της ενεργείας αυτής, τι άλλο; Η αποβλάκωση τών Ελλήνων.
Όπως είπε ένας ερευνητής στην Αγγλία τα ...
μεταλλαγμένα προκαλούν συρίκνωση τού εγκεφάλου, σε πειραματόζωα.
Οι Έλληνες από πότε υφίσταντε βιολογικό πόλεμο;
Υπάρχουν στην αγορά θαυμάσια ζυμαρικά ζέας, κυρίως Ιταλικά, καί αλεύρι ντίνκελ, απο ζέα, όμως πρέπει να είμαστε ύπέρ των Ελληνικών προϊόντων.
Επιπλέον τό αλεύρι πού τρώμε περιέχει γλουτένη πού φράσει τις αρτηρίες.
Υποπτεύομαι ότι η αλματώδης αύξηση τού διαβήτη καί η παχυσαρκία, έχουν άμεση σχέση μέ το μεταλλαγμένο σιτάρι.
Αυτό πού κρατά η Θεά Δήμητρα στά αγάλματα καί γλυπτά, δεν είναι σίτος είναι Ζέα.
ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .
( Triticum dicoccum )
Δείγματα του, βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον Ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12000 έτη π.Χ.Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα
« πυροί τε ζειαί τʼ ήδ΄ ευρυφανές κρί λευκόν .»
Δέσποζε μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων μεταξύ των δημητριακών .
Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών , όπως το σιτάρι και το ρύζι . Έτσι η καλλιέργεια της Ζέας είχε σχεδόν εξαφανισθεί...
Οι πρόγονοι μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητες του.
Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σαν τροφή εκστρατείας .
Η επιστήμη το έχει ανακαλύψει ξανά μετά από έρευνες σαν δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών.
Η ζέα είναι σημαντική όχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού.
Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής.
Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη που περιέχει είναι
το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους (δημητριακά ζέας).
Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι
παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από ζέα και περιφρονούσαν
το σιτάρι και το κριθάρι.
Ο θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα από την όλυρα, χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών.
Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά (όλυρα) είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά
ως το μοναδικό δημητριακό από τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται και από τη χρησιμοποίηση τους σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους.
Ο γιατρός Γαληνός (2ος αι. π.Χ.) αναφέρει την όλυρα ως το τρίτο σε θρεπτική αξία δημητριακό μετά το κριθάρι και το σιτάρι, ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν “κρίμνον”, και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν “πολτός” (χυλός).
tsipiraskostas.blogspot.gr
Μουσείο Ελευσίνας, αρ. 5085, Δήμητρα και Κόρη ή Εκάτη, αρχαϊκή τέχνη
......................................
1 σχόλιο:
αν μπορείτε να μας πληροφορήσετε από που μπορούμε να προμηθευτούμε , προϊόντα ζεας , όπως αλεύρι.
παρακαλώ ενημερώστε με.
thodoros_gekas@yahoo.com
Δημοσίευση σχολίου