Έκλεισαν 10ωρο στο Μαξίμου Σαμαράς - Στουρνάρας - Ανοιξαν μέχρι και το Εθνικό Τυπογραφείο σήμερα για να τυπωθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!
- Αύριο κατατίθεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- Τυπώνονται νέες ρυθμίσεις για αποκρατικοποιήσεις και ΕΟΠΥΥ
- Από το Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν και άλλοι υπουργοί
Ένας μαραθώνιος για να κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες και να είναι όλα..
έτοιμα για το Eurogroup της Τρίτης από την ελληνική κυβέρνηση. Από τις 11 το πρωί στο Μαξίμου συναντώνται ο πρωθυπουργός με τον υπ. οικ. Η συνάντηση γίνεται δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
Ο Πρωθυπουργός, θέλει μέχρι αύριο το βράδυ να έχουν κλείσει και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Αύριο αναμένεται να κατατεθεί και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου ώστε να ρυθμιστούν τα «κενά» του πολυνομοσχεδίου ενώ όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει τριμηνιαίους στόχους, μηνιαία παρακολούθηση και προκαθορισμένα διορθωτικά μέτρα. Στη περίπτωση αποκλίσεων θα προβλέπεται αυτόματη περικοπή 10% λειτουργικών δαπανών και επιχορηγήσεων σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, ενώ εάν παρατηρούνται σοβαρές αποκλίσεις θα τοποθετείται ειδικός Επόπτης.
H κυβέρνηση, άνοιξε κατ' εξαίρεση σήμερα, Κυριακή, το Εθνικό Τυπογραφείο για να έχουν τυπωθεί και δημοσιευθεί έως το βράδυ οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων.
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφορούν:
- η μία στον μηχανισμό της αυτόματης ρύθμισης του ποϋπολογισμού
- και η δεύτερη μια σειρά άλλες ρυθμίσες, από το Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον ΕΟΠΥΥ.
Από το Μαξίμου πέρασε νωρίτερα και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει τις 8 από τις 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις, αλλά και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, που έχει και την επιμέλεια του νομοτεχνικού έργου της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε έναν συμβιβασμό μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.