ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΑΝΤ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΜΕΣΟ: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η τρομοκρατία είναι μια μακρά διαδικασία που άρχισε εδώ και πολλά χρόνια πριν την συριακή κρίση.Η τρομοκρατία είναι σοβαρή και επικίνδυνη γιατί αυτή δεν έχει όρια. Μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε .Δεν είναι σε τοπική κλίμακα αλλά σε παγκόσμια. Για αυτό και είναι πάντα επικίνδυνη…θα γίνει πιο σοβαρή η απειλή της στο πέρασμα του χρόνου αν οι τρομοκράτες διεισδύσουν στις καρδιές και στις ψυχές των ατόμων.
Στην ερώτηση αν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις παρατηρείται μια αποδυνάμωση του στρατού ο σύρος πρόεδρος απαντά :
-Αυτή είναι μια φυσιολογική συνέπεια που παρατηρείται σε όλους τους πολέμους.Ο πόλεμος αποδυναμώνει το στρατό πάντοτε όσο δυνατός κι αν είναι αυτός όσο σύγχρονος κι αν είναι.Υπονομεύει και αποδυναμώνει τις κοινωνίες σε όλες τις εκφάνσεις οικονομική,κοινωνική,ηθική ακόμη και το στράτευμα στο πλαίσιο αυτής της κοινωνίας,Αυτό είναι αναμενόμενο.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/de-farligaste-is-ledarna-ar-skandinaver/?embed=true&external=true
Συνέντευξη του Προέδρου al-Assad με την επίσημη γαλλική τηλεόραση
Κάποιες φορές κερδίζει κάποιες χάνεις ..έτσι είναι ο πόλεμος….
Όσο για το παράδειγμα του Idlib που αναφέρατε ο πρωταρχικός παράγοντας είναι η μεγάλη βοήθεια που ήρθε στους αντιπάλους μας από την Τουρκία: λογισμική υποστήριξη στρατιωτικές ενισχύσεις αλλά και η οικονομική υποστήριξη προερχόμενη από τη Σ.Αραβία και το Κατάρ.
Στο Χαλέπι συνέβη κάτι αντίστοιχο όπου οι τρομοκράτες που ελέγχουν οι Τούρκοι και τους υποστηρίζουν αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον Mistura.Επομένως θεωρώ ότι αν ο ειδικός απεσταλμένος δεν πείσει τις χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και να αφήσουν μόνους τους τους Σύριους να λύσουν τα προβλήματά τους θα αποτύχει στο έργο του.
Πολλές ευρωπαικές χώρες δίνουν μια ομπρέλα κάτω από άλλα ονόματα στους τρομοκράτες όπως ότι ανήκουν στην ειρηνική αντιπολίτευση.Είναι πλέον ξεκάθαρο, αποδείχθηκε ότι η συριακή αντιπολίτευση που αυτές χρησιμοποίησαν είναι το ίδιο με την al-Nusra, al-Qaïda και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.Πρέπει να ασκηθεί πίεση στις χώρες που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και αυτές είναι η Σαουδική Αραβία ,το Κατάρ και η η Τουρκία.
Πρέπει να υπολογίσετε ότι οι πιο σκληροί αρχηγοί των τζιχαντιστών στην περιοχή μας είναι σκανδιναβοί.
Για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη και εννοώ τις τρομοκρατικές επιθέσεις εμείς είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή της κρίσης. Είπα ότι η Συρία είναι ένα ρήγμα.Αν δεν κατορθώσετε να το διαχειριστείτε αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης…έχουμε μπειρία 50 χρόνων σε αυτήν του είδους την τρομοκρατία αλλά οι ευρωπάιοι δεν μας άκουσαν αν και είχαμε προειδοποιήσει για ότι θα συνέβαινε.
Όσο οι εκπρόσωποι της Ευρώπης συναναστρέφονται χώρες όπως τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για οικονομικούς λόγους και πουλούν τις αξίες τους και επιτρέπουν στην ουαχαμπίτικη ιδεολογία να διεισδύει σε κάποιες ευρωπαικές κοινωνίες ναι εγώ περιμένω περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.
Πρώτα απ΄όλα τρομοκρατία δεν είναι ένας πόλεμος είναι μια πνευματική κατάσταση είναι μια κουλτούρα.Επομένως έχετε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κουλτούρα με ιδεολογικό τρόπο συμπεριλαμβανομέμνης της εκπαίδευσης.
Δευτερευόντως οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται τους φτωχούς.Έχετε να λύσετε το πρόβλημα της φτώχειας.Η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ σημαντική.Τρίτον πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά θέματα που χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες για να στρατολογήσουν νεαρά άτομα στην περιοχή μας…..για παράδειγμα το ζήτημα της ειρήνης….εννοώ μεταξύ αράβων και ισραηλινών.
Επίσης έχετε να διαχειριστείτε την απελπισία νέων ανθρώπων που θέλουν ν α πεθάνουν για να πάνε κοντά στο Θεό για μια καλύτερη ζωή. Έτσι σκέφτονται.Το τελευταίο μέτρο ανατιμετώπισης είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών.706
Αντίθετα ο πόλεμος είναι η μοναδική πρόταση των δυτικών εναντίον της τροπμοκρατίας.Αδύνατον να επιτεθείς στην τρομοκρατία με πόλεμο…….
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αναφορικά με τις σχέσεις Σουηδίας και Σ.Αραβίας ο σύρος πρόεδρος απαντά :
Ποιές είναι οι κοινές αξίες που μοιράζονται οι 2 αυτές χώρες ; Μοιράζονται κάποιες κοινές αξίες,το πολιτικό τους σύστημα ή την δημοκρατία ;ή τις εκλογές τα ανθρώπινα δικαιώματα τα δικαιώματα των γυναικών που δεν τους επιτρέπεται ούτε να οδηγούν ;Eίναι κοινές σας αξίες οι δημόσιοι αποκεφαλισμοί στις πλατείες ή οι μαστιγώσεις για όσους εκφράζονται στα Twitter ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ;Αν εσείς καρατήσετε τις αξίες σας και δεν πουλήσετε ούτε αυτήν ούτε την περηφάνια σας για πετροδολάρια να είστε έτοιμοι για μια τέτοια μάχη.
Αλλά η Συρία τουλάχιστον βρισκόταν στο δρόμο της δημοκρατίας.Έχουμε κοινοβούλιο εδώ και 8 δεκαετίες.Οι γυναίκες έχουν θέση στο κοινοβούλιο μας έχουν δικαίωμα ψήφου, από την αρχή του προηγούμενου αιώνα.Δεν υφίσταται σύγκριση μεταξύ Συρίας και Σαουδικής Αραβίας. Εμείς κατευθυνόμστε όλο και περισσότερο προς τη δημοκρατία και αυτό είναι λογικό.Η δημοκρατία δεν είναι μόνο οι νόμοι και οι κανόνες….είναι μια μακρά διαδικασία…Μια διαδικασία κοινωνική και νομοθετική παράλληλα.Εμείς προχωράμε προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ η Σαουδική Αραβία δεν γνωρίζει ούτε καν την λέξη…. Αν μιλάμε για ελευθερία η ελευθερία είναι ένα ένστικτο σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα ήδη από τον πρόγονός μας τον Αδάμ…είναι κάτι θείο…..Αλλά το να καταστρέφεις σχολεία,υποδομές,δίκτυο ηλεκτρισμού κι επικοινωνιών,αποκεφαλισμοί, ακρωτηριασμοί …είναι ελευθερία αυτό ;H απάντηση είναι προφανής από την πλειοψηφία ανεξάρτητα την κουλτούρα της. ( Expressen 17/4/15)
dimpenws.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου